Manifest Defensem Can Raventós

L’Ajuntament de Barcelona té previst aprovar un Pla especial urbanístic que permetria la construcció de 40 habitatges de luxe en la finca de Can Raventós, cosa que suposaria la desaparició d’un dels darrers jardins que resten al nucli antic de Sarrià Vell.
El projecte d’urbanització de la finca de Can Raventós (situada entre els carrers Bonaplata i Fontcoberta) és un projecte urbanístic molt polèmic i de llarg recorregut. S’inicià l’any 2000, a partir de diverses propostes de les quals, ara per ara, cap ha tirat endavant per la dificultat de respectar els diferents plantejaments existents i per la pressió veïnal en contra de la desaparició del jardí històric.

El Pla Especial actual que es pretén aprovar presenta clares irregularitats administratives, ja que l’expedient s’hauria d’haver arxivat a la tardor del 2019 i, a més, incompleix la normativa municipal perquè se salta les condicions de la fitxa del catàleg de protecció del patrimoni arquitectònic de l’edificació de Can Raventós.
És per això que veïns, veïnes i diverses entitats hem creat una plataforma veïnal anomenada Defensem Can Raventós per defensar aquest patrimoni i que no acabi convertit en una promoció més de pisos de luxe.

Com a Plataforma Defensem Can Raventós, reclamem:

1. Que s’aturi l’aprovació definitiva del Pla Especial Urbanístic de Can Raventós. Que s’acabin les irregularitats en el tràmit administratiu i es respectin les disposicions normatives vigents.
2. Que l’Ajuntament estudiï una fórmula que permeti, a la propietat, permutar l’edificabilitat existent a la finca en un altre espai del districte, de manera que tant l’edifici de Can Raventós com la totalitat del jardí passin a ser d’ús públic.
3. Proposem que l’edificació allotgi un centre de dia per a la gent gran, un ús compatible i complementari amb les entitats del barri que no tenen espai, com passa amb les de cultura popular i amb els col·lectius de joves. Aquests usos corresponen a equipaments dels quals en tenim un dèficit total al barri.
4. La requalificació posterior del jardí com a zona verda per a gaudi dels veïns i veïnes.

Sarrià, 21 de setembre de 2020

Ja s’hi han adherit:

4

empreses i

cooperatives

31

entitats i

plataformes

2318

particulars

3

organitzacions

polítiques

ADHEREIX-T’HI!

T'adhereixes com a:

Adherint-me dono el meu consentiment a fer pública la meva adhesió a aquest manifest al lloc web de la Plataforma Defensem Can Raventós. Les dades facilitades en aquest formulari d’adhesió, es tractaran amb estricta confidencialitat i només es faran servir per informar a les persones adherides de l’activitat de la Plataforma. No es cediran a tercers i seran destruïdes un cop s’assoleixin els objectius de la Plataforma Defensem Can Raventós, tal i com estableix La Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.

.

Pots consultar el llistat d’adherits/des a
https://defensemcanraventos.wordpress.com/2020/09/23/adhesions/

Publicat per Defensem Can Raventós

Plataforma ciutadana en defensa de Can Raventós

29 respostes a “Manifest Defensem Can Raventós

  1. No es pot consentir que es perdin espais emblemàtics i espais verts al Districte, ni a Barcelona, menis encara per fer vivendes de luxe, quan en faltan tantes pels nostres joves.

    M'agrada

  2. perdemos la identidad al hacer desaparecer nuestra historia que queda en pie… He visto en los últimos 20 años como hemos destrozado patrimonio en Barcelona por intereses económicos, como si de un mal thriller se tratara. No somos dueños de aquello que pertenece a la memoria del pueblo..

    Liked by 1 person

  3. Prou especulació. Barcelona te un límit que ha estat sobrepassat varies vegades. Els barcelonins tenim dret a una vida digna. L’especulació l’està duent a un final impropi.

    M'agrada

  4. Y también se consiguió la permuta para no construir en el lateral del Parque de La Oreneta en 2014. Batalla iniciada por la Plataforma vecinal Defensem loreneta

    M'agrada

  5. Bastante desgracia se ha consentido en la plaça de Sarrià con la construccion de pisos delante De la Iglesia, no consintamos q destrocen un lugar emblemático para todos como es can Raventós

    M'agrada

  6. Estic d’acord amb els comentaris anteriors.
    Cal defensar les poques zones verdes de las ciutat, patrimonio del tots els barcelonins.
    Cal aturat aquest consistori pseudoecologista i la alcaldesa Colau que van de ecologistas i progre. Semblà que s’hagin vegut l’enteniment. Tan que volen unas ciutat verda i l’únic que fan és pintar els carrers de Barcelona amb pintura plática de colorins.

    Aquest consistori és un frau!

    M'agrada

  7. M’adereixo als veïns per preservar l’espai verd i antic de Can Raventós i que serveixi per els habitants de la ciutat molt mancada de pulmons d’oxigen i que fomentin relacions cordials de ciutadania molt llunyanes a l’actualitat.

    M'agrada

  8. Hem de protegir Barcelona de les urpes d’aquest Ajuntament que no vetlla per la ciutat, sinó pels interessos recaptatoris de Comuns i sociates. Ja n’hi ha prou de destrossar Barcelona!!

    M'agrada

  9. El nucli antic del barri pateix una gran crisi d´espais verds i de lleure per la població que desgraciadament s´envelleix a gran velocitat, crec que es un deure dels pobladors del barri d´obtindre espais naturals verds per la població actual i venidera. Endevant veins!

    M'agrada

Deixa un comentari

Design a site like this with WordPress.com
Per començar