MANIFEST CONCENTRACIÓ DEFENSEM CAN RAVENTÓS: PERMUTA JA!

L’Ajuntament de Barcelona té previst donar una llicència d’obres que permetrà la construcció de 40 habitatges de luxe a la finca de Can Raventós, cosa que suposaria la desaparició d’un dels darrers jardins històrics que resten al nucli antic de Sarrià.

El projecte d’urbanització de la finca de Can Raventós és un projecte urbanístic molt lesiu que se suma a la constant pressió urbanística que vivim les veïnes de Sarrià i, de fet, tota la ciutat de Barcelona, en un procés d’elitització de la ciutat que expulsa i precaritza a les classes populars i menys afavorides.

El Pla Especial actual presenta clares irregularitats administratives que ja hem portat a la justícia, però l’Ajuntament no es dóna per al·ludit i continua amb els seus plans de permetre la destrucció del jardí de Can Raventós enterrant-lo sota el formigó de l’especulació.

Des de la Plataforma Defensem Can Raventós hem presentat una proposta de resolució que permetria salvaguardar el jardí i la finca de Can Raventós. Es tracta d’una permuta urbanística de l’edificabilitat de la finca en un lloc urbanitzable de menys valor patrimonial. Però no, l’equip de govern -amb el regidor del districte al capdavant- fa oïdes sordes a la nostra proposta i pretén tirar endavant la llicència d’obres sense estudiar la permuta ni tampoc esperar a la resolució judicial del cas. 

Un fet que pot comportar, a més a més, que si la justícia tomba el pla, l’Ajuntament hagi de desemborsar quantitats millionàries de l’erari públic, els diners de tots i totes, per indemnitzar a la promotora urbanística, com ja va passar a La Rotonda, a Dalmases 66 o a l’Illa Sandoz. 

És per això que, veïns, veïnes i diverses entitats de Sarrià que participen a la plataforma Defensem Can Raventós, reclamem:

1. Que s’aturi la tramitació de la llicència d’obres majors i s’asseguin en una taula els responsables polítics i la propietat per negociar la permuta que permeti salvaguardar el jardí i la finca de Can Raventós.

2. Que no s’atorgui la llicència d’obres fins que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya dirimeixi si el Pla Especial Urbanístic es va tramitar conforme la llei de procediment administratiu i el Pla General Metropolità o no.

3. Que tant l’edifici històric de Can Raventós com la totalitat del jardí passin a ser d’ús públic i de gaudi del veïnat i entitats de Sarrià.

4. Que la finca allotgi un casal de joves i un centre de dia per a la gent gran, d’ús compatible i complementari amb el de les entitats del barri que no tenen espai, com passa amb les de cultura popular, esbarjo i lleure, que pateixen una vergonyosa mancança des de fa temps.

5. Que l’edificació estigui preparada per funcionar com a refugi climàtic per acollir el veïnat que ho necessiti quan les condicions exteriors així ho requereixin.

6. I per últim, la requalificació del jardí com a zona verda per a gaudi dels veïns i veïnes.

Reclamem la permuta urbanística!

Prou promocions de pisos de luxe!

Per un barri amb més verd i menys gris…  Defensem Can Raventós!

Publicado por Defensem Can Raventós

Plataforma ciutadana en defensa de Can Raventós

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: