Carta oberta a Jaume Collboni, Laia Bonet i Maria Eugènia Gay

Publicada a El Periódico una carta oberta a Jaume Collboni, Laia Bonet i Maria Eugènia Gay apelant a la seva valentia política, compromís i responsabilitat per salvaguardar un dels darrers conjunts de masia amb jardí que resten al districte:

Llegeix la carta publicada al web d’El Periódico
Descarrega la carta en format PDF

Carta oberta a Collboni, Bonet i Gay

Benvolgut Excel·lentíssim Senyor Jaume Collboni, alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Benvolguda Sra. Laia Bonet, directora de l’Àrea d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge Benvolguda Sra. Maria Eugènia Gay, regidora del districte de Sarrià Sant Gervasi Ens adrecem a vostès des de la Plataforma veïnal Defensem Can Raventós, de la vila de Sarrià.

El 2023 hem continuat lluitant per salvar un dels darrers conjunts d’edificació i jardí històric que queden intactes i que formen part del paisatge urbà del barri: la masia Can Raventós. Un patrimoni històric, arquitectònic i natural que el propi Catàleg de la ciutat va tenir en consideració per salvaguardar-lo per al futur, protegint el volum de l’edificació i establint una franja de protecció generosa al seu voltant per contextualitzar-la amb l’entorn.

Com de ben segur saben, el passat mes de novembre l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) va constatar, entre altres aspectes, l’existència de conflictes d’interès aparents en responsables municipals en relació a l’aprovació del Pla Especial Integral i de Millora (PEIMU) de Can Raventós, que no van ser degudament gestionats per l’Ajuntament que governeu. Així mateix, l’OAC recomana a l’Ajuntament de Barcelona que expliqui de forma exhaustiva els raonaments i les decisions en matèria urbanística després de detectar incidències en la tramitació d’aquest dossier que daten del 2016, i a les quals l’Associació Veïnal de Sarrià va presentar les al·legacions corresponents en el seu dia.

Els més de 2.000 membres de la Plataforma estem especialment preocupats per les presumptes irregularitats tècniques i administratives que s’hagin pogut cometre en l’aprovació del PEIMU de Can Raventós. També ens alarma el possible tracte de favor comès per part de determinats responsables municipals d’aquell moment, amb els propietaris (hereus de la família Raventós) i el fons d’inversió que vol construir els pisos de luxe, i que fa més de tres anys que denunciem.

És per tot això que demanem:

1.- Valentia política per assumir quins són els seus deures com a governants d’aquesta ciutat i una major implicació del consistori i el districte per salvaguardar el patrimoni natural i arquitectònic que la ciutat ens ha llegat.

2.- Represa immediata de les negociacions amb la propietat per arribar a un acord de permuta urbanística que eviti danys majors a les arques municipals.

3.- Aturada de les obres de manera preventiva i a l’espera de la sentència del TSJC, més encara quan l’Oficina Antifrau de Catalunya confirma que ha detectat incidències en la tramitació del PEIMU.

4.- Saviesa i enteniment per rectificar errors del passat, voluntat per esmenar-los i responsabilitat per reparar les lesions a la confiança de la ciutadania.

5.- Compromís d’acatar la sentència del TSJC, en el cas que es dirimeixin irregularitats administratives o urbanístiques, i no recórrer-la al Tribunal Suprem.

Per part nostra, continuarem fent tot el possible i més, per tal que Can Raventós sigui el pròxim refugi climàtic del barri. No defallirem en la defensa del jardí i la preservació de la masia, salvaguardant un sentiment compartit pel veïnat de Sarrià. La nostra única motivació és vetllar per la preservació del nostre barri i la nostra ciutat, així com millorar la qualitat de vida de totes les veïnes i veïns.

Ben atentament,
Plataforma Defensem Can Raventós

 

Publicat per Defensem Can Raventós

Plataforma ciutadana en defensa de Can Raventós

Deixa un comentari

Design a site like this with WordPress.com
Per començar