La plataforma Defensem Can Raventós modifica els noms del carrers de Sarrià  per reivindicar la represa de les negociacions de la permuta

Activistes de la plataforma, amb l’ajuda del veïnat, han modificat els rètols d’alguns carrers de Sarrià per denunciar la inacció de l’equip de Govern amb la salvaguarda del jardí de Can Raventós.

Aquesta setmana la Plataforma Defensem Can Raventós ha dut a terme una acció coordinada a diferents carrers del barri de Sarrià. Aquesta acció s’ha dut a terme amb la paràlisi que l’empresa Corpe Edificaciones (Corp) i l’equip de govern actual de la ciutat on es troben les negociacions de la permuta urbanística que podria salvaguardar la masia i el jardí de Can Raventós.

 

Carrer Calor sense Refugi climàtic

La plataforma recorda que ens trobem en una situació greu, en emergència climàtica, en necessitat extrema de pervivència del patrimoni i de la memòria del barri –del futur com a identitat-. Que calen espais de relació, de trobada, refugis exteriors i interiors. Can Raventós, per situació, mida, característiques és un espai òptim, no el podem perdre com a bé comú.

Carrer dels pisos que valen un potosí

Carrer Canet seria el barri si fos per les veïnes

Des de la Plataforma Defensem Can Raventós reclamen que tant l’edifici de Can Raventós com la totalitat del jardí tinguin un ús públic. Pel que fa als usos de l’edificació podria allotjar les entitats del barri que no tenen lloc com les de cultura popular o els joves combinat amb un centre de dia per gent gran, ja que són usos molt compatibles i complementaris dels quals Sarrià en té un dèficit total. A Sarrià no li calen més pisos de luxe que expulsen les veïnes del barri

Plaça Consell de la Vila on es destrueix el patrimoni

La Plataforma denuncia que és incomprensible a ulls del ciutadà que el propi Ajuntament es salti la normativa que la pròpia institució s’ha dotat tant en el Pla General Metropolità com en el Catàleg de protecció del patrimoni.

La plataforma tem que el cas de Can Raventós acabi sent un forat més a les arques públiques per culpa de cobrir els enderrocs i les indemnitzacions millonàries als promotors dels plans il·legals, així com va passar amb Dalmases 63 amb el cas de la casa Muley Afid. O com podria passar ben aviat amb l’illa Sandoz o l’edifici de la Rotonda a Plaça Kennedy, els dos casos amb una sentència d’enderroc pendents d’executar. Tres casos similars al mateix Districte que hauria de fer reflexionar a l’equip de govern actual de la ciutat.

Carrer dels Corponata

Carrer de Jaume CORP.boni

La Plataforma demana a alcalde de la ciutat que segui amb l’empresa promotora dels pisos de luxe (CORP) i iniciar una negociació que permeti permutar l’edificabilitat acomulada existent a un altre espai del districte o de la ciutat. Posteriorment, es reclama la requalificació del jardí com a zona verda pel gaudi dels veïns i veïnes.

D’aquesta manera es fa front a la manca d’equipaments i espais verds a l’antiga vila.

No és un caprici d’aquesta Plataforma. Ens hi va la vida de tothom, de la gent gran fins la canalla:

•    Cal retornar el Jardí al seu estat inicial, replantar arbres i especies vegetals, ombra i oxigen, aus, fauna, vida.

•    Cal adequar la masia, la seva estructura, com a espai per entitats de caire transversal.

Carrer d’operació encoberta

Carrer d’Oriol Mestres en enganyar a la gent

La Plataforma ha recorregut a la justícia l’expedient urbanístic denunciant irregularitats en la tramitació i il·legalitats urbanístiques. El Pla Especial urbanistic no s’adiu a la normativa com a mínim en quatre aspectes: 

  • No es respecta la distància de 10m al voltant de l’edificació catalogada que defineix la fitxa de patrimoni. 
  • Es supera l’alçada edificatòria màxima permesa. S’afegeix una planta extra que trenca la normativa urbanística definida pel PGM. 
  • La profunditat edificatòria es sobrepassa al front del c/ Fontcoberta.
  • No es corregeix la densificació congestiva ni s’augmenta els nivells de dotacions, serveis i espais verds locals.

PODEU VEURE MÉS CANVIS DE NOMS DE CARRERS A LA SEGÜENT GALERIA

Publicat per Defensem Can Raventós

Plataforma ciutadana en defensa de Can Raventós

Deixa un comentari

Design a site like this with WordPress.com
Per començar